البطاطس المشويه
فى ورق المونيوم
المكونات
12حبه بطاطس كبيره - 1/4 ك زبده لينه طازجه - ملح وفلفل وجوزه الطيب وزعفران
الطريقه
1- تقشر البطاطس وتجفف جيدا
2-يخلط الزبد بالملح والفلفل وجوزه الطيب والزعفرانوتدهن البطاطس جيدا بالخليط
3-تلف البطاطس فى ورق المونيوم وترص على الشويه الحاميه وتقلب من حين لاخر حتى تماما النضج.
((تقدم مع اللحم المشوى))
البطاطس المشويه
باكريمه
المكونات
2حبه بطاطس-ورق المونيوم -زبده ذره -كوب كريمه طازج- فصان ثوم -ملح وفلفل
الطريقه
1- تغسل البطاطس جيدا وتجفف وتدهن بالزيت
2-تلف كل واجده بطاطس فى ورق المونيوم باحكام وترص فى طبق الفرن
3-يسخن الفرن الحامى وتوضع فيه البطاطس حوالى ساعه او اكثر حتى يتم النضج
4-ترص البطاطس وهى ملفوفه فى ورق المونيوم فى طبق التقديم ثم يفرم الثوم مع الكريمه فى اناء .
ملحوظه
((يمكن الستخدام الزبده بدل الكريمه وخلطها بالبقدونس المفرى يقدم الملح والفلفل بجانب البطاطس حسب الرغبه))
البطاطس المحشو بالسبانخ
المقادير
4 حبات بطاطس مشويه بالفرن - 1/2 كيلو سبانخ - 250جم حبنه فتا مكعبات -2م ك زبده ذره -فصان ثوم مطحون ناعم- 2م ك سمسم- ملح وفلفل الطريقه
1-تقطع البطاطس المشويه الى نصفين مع الاحتفاظ بالجوانب سميكه
2-يسخن الزيت ويرش فيه الثوم قليل ثم تضاف اليه السبانخ وتشوح قليلا على النار حتى تلين الاوراق الخضراء
3-تهرس قلب البطاطس ثم تضاف السبانخ والجبن والسمسم ويقلب الخليط جيدا على النار الهادئه حتى يسخن ثم يتبل بالملح والفلفل وتحشى به انصاف البطاطس المقور وتقدم على الفور.